Organisator Labyrinth opent brasserie in Villa Wybo: “Belgische en wereldkeuken in de bekendste villa van Zulte”

Isabelle De Pourcq en Peter De Graeve bij de Villa Wybo.
Anthony Statius Isabelle De Pourcq en Peter De Graeve bij de Villa Wybo.
Zultenaren Peter De Graeve en Isabelle De Pourcq openen in juni een brasserie in Villa Wybo, een van de bekendste gebouwen van Zulte. “Brasserie Wybo wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud, iets waar Zulte nood aan heeft”, zegt Peter.

De bekende villa Wybo langs de Staatsbaan (N43) in Zulte werd de voorbije jaren volledig gerenoveerd. Rond de villa werden assistentiewoningen opgetrokken en ondertussen vond Eclips TV een nieuwe opnamestudio in een ruimte op de eerste verdieping, waar op regelmatige tijdstippen bekende Vlamingen worden geïnterviewd. Ondertussen is er ook een bestemming gevonden voor het gelijkvloers: Zultenaren Peter De Graeve en Isabelle openen er binnenkort Brasserie Wybo.

Maisdoolhof

Peter en Isabelle zijn ondertussen geen onbekenden meer in Zulte. Het koppel organiseert samen met Deinzenaren Jesse Van Gompel en Arthur Verhegge al enkele jaren het maisdoolhof Labyrinth in Machelen en Peters foodtruck Cuisino Royale vond zijn weg al naar menig tuinfeest en festival.

“Ik ben al jaren werkzaam in de commerciële sector, maar ik heb constant nieuwe uitdagingen nodig”, vertelt Peter. “Drie jaar geleden organiseerden Isabelle en ik een klein festival ten voordele van Bednet en daar had ik een foodtruck geïnstalleerd. Die viel in smaak en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik heb een koksopleiding gevolgd en twee jaar geleden ben ik begonnen met een foodtruck en cateringbedrijf onder de naam Cuisino Royale, een woordspeling op de James Bond-film Casino Royale. Een half jaar geleden kwam ik met het idee voor een brasserie. We hadden eerst de kloosterkapel in de Petegemstraat in Machelen op het oog, maar dat bleek niet haalbaar. Toen we op Villa Wybo botsten, waren we onmiddellijk verkocht.”

Prachtige inkomhal

“De villa heeft een prachtige inkomhal en de brasserie kan opgedeeld worden in twee kamers, met nog een aparte ruimte in de toren vooraan”, vervolgt Peter. “Daar komt een ronde tafel, ideaal voor foodsharing met een grote groep. Op de menukaart komen gerechten uit de Belgische, maar ook uit de wereldkeuken. Je zal er een heerlijke steak kunnen eten maar evengoed wok of pasta. De menukaart zal beperkt zijn, maar zal wel om de twee maanden wijzigen. Alles wordt vers bereid en we werken zoveel mogelijk met seizoensgebonden producten. Tussen 14 en 17 uur wordt Brasserie Wybo een tearoom. Rondom het gebouw is er plaats voor een zonnig terras en in het parkje komen er nog twee petanqueterreinen. We zijn ook van plan om op regelmatige tijdstippen themadagen te organiseren.”

Opvoedster

Ook Peters vrouw Isabelle en dochters komen een handje helpen in de nieuwe zaak. “Ik blijf werkzaam als opvoedster in het DVC Heilig Hart in Deinze”, zegt Isabelle. “Een deel van de assistentiewoningen rond de villa wordt verhuurd aan mensen met een beperking en het is mijn droom om enkelen van hen ook tewerkstelling te bieden in Brasserie Wybo. We zijn ook op zoek naar een kok en een conciërge of een combinatie van beide functies. Voor de conciërge is een gratis woonst voor twee personen voorzien.”

De werken zijn nog volop aan de gang, maar Peter en Isabelle hopen binnenkort de deuren te kunnen openen. “De brasserie zal in juni al beperkt open zijn en vanaf juli vliegen we er in”, besluit Peter. 

Meer info via cuisinoroyale@gmail.com en www.cuisinoroyale.com. Voor meer informatie over de assistentiewoningen kan men steeds terecht bij Steve Van De Wiele via 0470/82.24.35, steve.vandewiele@zorggroepeclips.be of via website www.zorggroepeclips.be. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven Peck

    Super idee. Echt iets wat Zulte nodig heeft