Luc Millecamps, Herman De Vos en Stijn Van de Wiele krijgen eretitel

Luc Millecamps, Herman De Vos en Stijn Van de Wiele.
rv Luc Millecamps, Herman De Vos en Stijn Van de Wiele.
Op de laatste gemeenteraad van Zulte werden eretitels toegekend. Als beloning en waardering voor hun carrière in de lokale politiek werd Luc Millecamps (CD&V) benoemd tot ereschepen en Herman De Vos (Open Zulte) en Stijn Van de Wiele (CD&V) kregen de eretitel van eregemeenteraadslid. 

Het is in Zulte de gewoonte om na de vernieuwing van de gemeenteraad eretitels toe te kennen aan uittredende raadsleden die hiervoor in aanmerking komen. Op de raadszitting van dinsdag 23 april kwamen drie raadsleden aan bod. 

Luc Millecamps (CD&V) werd benoemd tot ereschepen na een carrière van 18 jaar in de OCMW- en gemeenteraad, waarvan twaalf jaar als uitvoerend mandataris als respectievelijk OCMW-voorzitter en schepen. Herman De Vos (Open Zulte) werd benoemd tot eregemeenteraadslid na een carrière van dertig jaar: zes jaar in de OCMW-raad en 24 jaar in de gemeenteraad, waarvan de laatste zes jaar behorend tot de meerderheidsfractie. Tenslotte werd Stijn Van de Wiele (CD&V) benoemd tot eregemeenteraadslid na een carrière van 18 jaar in de gemeenteraad, waarvan 6 jaar als schepen.

De ereleden kregen felicitaties van burgemeester Simon Lagrange en raadsleden, Hendrik De Waele en Sally Cosijns. Hun benoeming werd unaniem goedgekeurd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.