Lichtere straf in beroep voor opa (70) die kleindochter aanrandde

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 70-jarige man uit Zulte heeft in het Gentse hof van beroep een celstraf van twee jaar met uitstel gekregen. De zeventiger moest zich verantwoorden voor de aanranding van zijn kleindochter in 2016 en een achtjarig meisje in 2009. De man kreeg in eerste aanleg vier jaar cel met uitstel, waarvan twee jaar effectief.

De feiten kwamen aan het licht toen de kleindochter vertelde tegen haar mama dat ze ‘een geheimpje had met opa.’ Zo vertelde dat ze ‘bodylotion over zijn lid moest smeren en masseren.’ Daarnaast zou hij ook een achtjarig meisje betast en gekust hebben. De zeventiger ontkent enkel de aanranding van de achtjarige. Zijn advocaat Kain Verlinde vroeg bij de behandeling om de feiten niet uit te vergroten. “Het was natuurlijk niet haar favoriete bezigheid van de dag. Hij weet dat hij verkeerd was en een zeer ernstige fout begaan heeft. De feiten met zijn kleindochter waren maar gedurende een periode van een week.”

De advocaat vroeg een straf met probatie-uitstel. “De man is geen pedofiel. Hij was seksueel gefrustreerd en zag een gelegenheid.” De procureur-generaal in beroep vroeg de bevestiging van de straf uit eerste aanleg, een celstraf van vier jaar met uitstel, waarvan twee jaar effectief. De zeventiger zelf verklaarde in het hof dat hij het meisje van acht enkel een kus op de wang gaf. Over de feiten met zijn kleindochter verklaarde hij: “Ze zei tegen mij: ‘Opa, ik doet dat voor u.’” Bij de uitspraak was niemand aanwezig, het hof sprak een lichtere straf uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.