Jongeman zorgt voor ravage na inhaalmanoeuvre

Langs de Zultseweg in Waregem kwam het tot een frontale klap na een inhaalmanoeuvre.
Foto Lieven Samyn Langs de Zultseweg in Waregem kwam het tot een frontale klap na een inhaalmanoeuvre.
Een jongeman uit Zulte zorgde gisterenavond iets voor acht uur voor heel wat brokken langs de Zultseweg in Waregem.

Onder invloed tikte hij bij een inhaalmanoeuvre een voertuig aan en botste aan de andere kant van de weg tegen een tegenligger. De buurt eist maatregelen om de snelheid langs de weg tussen Waregem en Zulte naar beneden te halen.Met zijn Mercedes kwam de jongeman uit de richting van de ringweg rond Waregem. Volgens getuigen negeerde hij daar al de rode lichten en vervolgde hij aan hoge snelheid de weg richting Zulte.


Even verderop wou hij de Hyundai van een jonge vrouw inhalen, maar bij dat inhaalmanoeuvre tikte hij haar wagen aan. De Hyundai ging aan het tollen en de Mercedes knalde in tegenovergestelde richting op de Ford Fiesta van een vrouw.


Door die klap vloog de Ford Fiesta over een haagje tussen de rijweg en het fietspad en kwam in de gracht tot stilstand. De vrouw moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd, maar liep geen levensbedreigende verwondingen op. Met een ambulance werd ze naar het ziekenhuis gebracht. De jongeman uit Zulte was volgens buurtbewoners duidelijk onder invloed van alcohol.


Meteen na het ongeval kaartten buurtbewoners de gevaarlijke situatie aan het kruispunt van de Zultseweg en de Drogenboomstraat aan. "Het derde ongeval in twee maanden tijd", klinkt het bij buren Roland Maes, Gunther Heremans (foto) en Gerda Allaert. "Er wordt hier veel te snel gereden en het kruispunt is onoverzichtelijk. We stuurden al brieven naar het stadsbestuur maar er verandert niets." (LSI)