Gemeente investeert 10.000 euro in jeugdlokalen

Het Chirolokaal in Machelen.
Anthony Statius Het Chirolokaal in Machelen.
De gemeente Zulte investeert dit jaar zo’n 10.000 euro in haar jeugdlokalen. Het grootste bedrag gaat naar Chiro Hito/Sjima Machelen.

Op de gemeenteraad van dinsdag 26 februari werden de investeringstoelagen voor het onderhoud van de jeugdlokalen goedgekeurd. “Dit jaarlijks budget zorgt ervoor dat deze lokalen en de speelterreinen in goede staat zijn en blijven”, zegt jeugdschepen Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte). “De jeugdverenigingen dienen zelf in te staan voor 10 procent van de kosten.”

Aan KSA Sint-Paulusbond Zulte wordt een investeringstoelage van 3.715,83 euro toegekend voor het schilderen van de deuren in de lokalen, jeugdhuis Knipperlicht Zulte krijgt een investeringstoelage van 1.323,14 euro voor het vervaardigen en leveren van een kast voor muziekinstallatie en KSA Kastaar Olsene krijgt 816,75 euro voor het plaatsen van een nieuw toilet. Aan Chiro Hito/Sjima Machelen tenslotte wordt een investeringstoelage van 4.215,20 euro toegekend voor verfraaiingen aan het speelterrein zoals het creëren van muurtjes van kastanjeomheining en klimop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.