Geen extra huwelijken op zaterdagen

Koppeltjes die in Zulte willen trouwen, krijgen geen extra opties op zaterdag. Het voorstel van oppositiepartij CD&V om op alle zaterdagen huwelijken te voltrekken in plaats van één zaterdag in de maand, botste tijdens de gemeenteraad op een njet van de meerderheid.

Gemeenteraadslid Nathalie Colpaert van oppositiepartij CD&V Zulte lanceerde op de vorige gemeenteraad het voorstel om extra huwelijken te voorzien op alle zaterdagen. Nu kan dit slechts op één zaterdag in de maand. Met dit voorstel kaartte ze ook aan dat schepen Filip Peers (GVZ) een huwelijk had voltrokken op een zaterdag, waarop er eigenlijk geen huwelijken waren voorzien. “Kan niet, ik begrijp niet dat het gemeentebestuur de schepen niet heeft teruggefloten”, zegt Colpaert.

“Het klopt”, zegt Filip Peers. ‘Ik had die mensen mijn woord gegeven, maar de datum was blijkbaar al geboekt door een andere koppel. Ik wou mijn woord niet breken, dus heeft het huwelijk op een andere zaterdag plaatsgevonden. Ik heb inderdaad het reglement niet gevolgd, maar hier is geen spraken van vriendjespolitiek, zoals CD&V beweert.”

“Trouwen op alle zaterdagen heeft een verregaande impact op de organisatie en het personeel”, vervolgt Peers. “Voorlopig gaan we niet op dit voorstel in. De beslissing om extra zaterdagen te voorzien zal voor de volgende bestuursploeg zijn.”

Ringen uitwisselen kan in Zulte maar op één zaterdag in de maand.
ANP XTRA Ringen uitwisselen kan in Zulte maar op één zaterdag in de maand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.