Ereschepen Paul De Smet (84) overleden, gemeente opent rouwregister

Paul De Smet.
RV Paul De Smet.
Paul De Smet, ereschepen van Zulte, is op 84-jarige leeftijd overleden. De gemeente heeft een rouwregister geopend.

Paul De Smet was 30 jaar actief in de Zultse gemeentepolitiek. In de vroegere zelfstandige gemeente Machelen zetelde hij 12 jaar in de gemeenteraad, waarvan de laatste 6 jaar als schepen. Na de fusie was hij van 1977 tot 1994 gemeenteraadslid van de fusiegemeente Zulte. Hij leverde zo een belangrijke bijdrage aan de uitbouw van Machelen en groot-Zulte. Naast de politiek was Paul ook actief in het gemeenschapsleven. Zo was hij onder andere voorzitter van de Landelijke Gilde van Machelen, medestichter van de onderlinge bedrijfshulp en ook een gewaardeerd lid van de gemeentelijke schattingscommissie.

Het gemeentebestuur biedt aan de inwoners de mogelijkheid om een rouwregister te ondertekenen in het gemeentehuis. Het register kan elke werkdag ondertekend worden tijdens de openingsuren tussen 8.30 en 12 uur en tussen 15.30 en 17.00 uur. De uitvaartplechtigheid van Paul De Smet vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019 om 11 uur in de Sint-Corneliuskerk in Machelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.