Een kroket uit de muur halen op een festival of feestje? Dankzij deze originele foodtruck kan het

Olivier (25) en Jens (30) presenteren frituursnacks zonder wachtrijen in Kroket Loket

Olivier Zawada en Jens Verhelst, de mannen van Kroket Loket.
Joke Couvreur Olivier Zawada en Jens Verhelst, de mannen van Kroket Loket.
Een kroket uit de muur halen zou overal en altijd moeten kunnen. Daarom ontwikkelden Zultenaar Olivier Zawada (25) en Rumbekenaar Jens Verhelst (30) het Kroket Loket, een kroketmuur in foodtruckformaat. “Gedaan met lange wachtrijen en te dure snacks op feestjes en festivals”, zegt Olivier.

Soms moet een uitvinding niet ingewikkeld zijn om geniaal te zijn. Neem nu het Kroket Loket van Olivier Zawada en Jens Verhelst, twee collega’s van de aankoopdienst van TVH Group in Waregem.

“Ik speelde al met tientallen ideeën voor een originele foodtruck, maar het is niet evident om nog iets origineels te vinden”, zegt Olivier. “Niets zo lekker als een vettige snack op een festival of na een nachtje stappen, maar dat is niet altijd gemakkelijk te vinden? In Nederland kan je op veel plaatsen een kroket uit de muur halen en bij ons vind je zo’n kroketmuur ook op sommige plaatsen, maar het blijft zoeken. Tussen pot en pint zijn Jens en ik dan op het idee gekomen om zo’n kroketmuur op wielen te zetten. Een kroketmuur in foodtruckformaat dus.”

72 luikjes

“De muur bestaat uit negen verschillende automaten met telkens acht luikjes”, vervolgt Olivier. “In de ruimte daarachter staan zes grote frietketels en daar maken wij de snacks klaar. De automaten houden de snacks warm en zorgen ervoor dat ze krokanter blijven. Naast kaas-, garnaal-, en vleeskroketten vind je er ook onder andere bouletten, frikandellen, bitterballen zigeunersticks, loempia’s en hamburgers, alsook een assortiment aan sauzen. We denken er ook aan om later ook frieten te serveren.”

De kroketmuur op wielen werd gemaakt in – hoe kan het ook anders – Nederland. Het concept van Kroket Loket is eenvoudig. Je steekt je geld in de automaat, het luikje gaat open en je neemt je hapje eruit. “Het grote voordeel is dat er door de zelfbediening geen wachttijden zijn zoals vaak het geval is bij een hamburgerkraam op een festival of in een frituur”, zegt Olivier. “De snacks zijn ook helemaal niet duur, zo betaal je slechts 2 euro voor een kaaskroket. Op onze foodtruck is een geldwisselaar en de klanten kunnen ook betalen met Payconiq.”

Bedrijfs- of familiefeesten

“Kroket Loket kan je ook reserveren voor bedrijfsfeesten of familiefeesten. Wanneer er een vaste prijs vooraf wordt betaald, dan gaan de luikjes automatisch open en zo kunnen mensen nog sneller hun snack uit de muur halen. Deze zomer zijn we al op enkele evenementen te vinden zoals Diep Open Air in Eeklo op 29 juni. Als Zultenaar hoop ik dat ik dit jaar ook op de Firtelstoet kan staan.”

Meer info via info@kroketloket.be, 0493/75.24.40 of via de Facebookpagina van Kroket Loket.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Blommaert

  ivan DEJONGHE: er staat in de tekst dat het een uitvinding van ze is, dat is dus onzin

 • Pieter Degryse

  Machtig!! Dat zal aanslaan !

 • Luc Boeckx

  Denk dat dit toch de 1ste is in België, René!!

 • ivan DEJONGHE

  dit bestaat al lang ja in holland als ik er kom eet ik er altijd één maar hier in belgie mag je lang zoeken en dan nog vind het goed dat eindelijk eens overwaait van holland want de vleeskroket is echt lekker

 • René Blommaert

  wat een onzinverhaal,dit bestaat al lang,goed gejat dus