Buitenspeeldag verhuist door storm

Door de slechte weersvoorspellingen wijken de initiatieven rond de Buitenspeeldag in Maldegem, Olsene en Zelzate vandaag uit naar een andere locatie.

In Maldegem vindt de Buitenspeeldag plaats in Sporthal Meos en niet aan de jeugdlokalen in het Sint-Annapark. "Door de hevige rukwinden is het park afgesloten voor bezoekers. Het is dus ook niet geschikt om kinderen er te laten spelen", zegt burgemeester Marleen Van den Bussche. De Buitenspeeldag in Meos gaat nog steeds door van 13 tot 17 uur. Inschrijven hoeft niet en deelname is volledig gratis. Ouders kunnen intussen iets drinken. De jeugdraad zorgt voor de bemanning van de toog.

Hotdogs

Eenzelfde verhaal klinkt in Zulte en Zelzate. In Olsene (Zulte) vindt de Buitenspeeldag vandaag niet plaats in het Domein de Raveschoot. "Wegens de slechte weersomstandigheden wijken we uit naar het Ontmoetingscentrum in de Kerkstraat", laat Christophe Verfaillie van de jeugd- en sportdienst weten. Daar kunnen de kinderen gratis ravotten tussen 14 en 17 uur.


In Zelzate verhuizen de activiteiten op het Hoogbouwplein en het skateplein in de Chalmetlaan naar de polyvalente zaal van gemeentelijke basisschool De Krekel in de Emiel Caluslaan. "Jammer, maar de pret zal er niet minder om zijn", zegt Micheline De Kreyger van de jeugddienst. Vanaf 14 uur kunnen kinderen op de Krekel onder meer terecht voor stepparcours, hockey, stoepkrijt, en bijenhotel maken. Voetbalclub KVV Zelzate organiseert er een pannatornooi, de rappers van JOW ZZ komen optreden en wie wil skaten kan zijn skateboard meebrengen. Chiro Samjolé zorgt voor lekkere hotdogs en voor de ouders is er een gezellige cafetaria. Kinderen onder de zes jaar kunnen terecht in het buurt- en ontmoetingscentrum van Klein Rusland voor kleutergym, een tweedehandsspeelgoedbeurs en spelletjes. (JSA/GRG/KVZ)