Brandweer rukt uit voor brand aan Trappen Smet: vooral rookschade, geen gewonden

Al bij al liep het pand weinig schade op.
Jeroen Desmecht Al bij al liep het pand weinig schade op.
De brandweer is deze ochtend moeten uitrukken voor een brand aan Trappen Smet op de Staatsbaan. Bij hun aankomst troffen ze enkel nog rook aan in het gebouw. Er raakte ook niemand gewond. In juni 2010 werd de opslagloods van het bedrijf nog in de as gelegd bij een zware brand. 

De brandweer kreeg de melding rond 7.15 uur binnen. Ze snelden — samen met een ziekenwagen — naar het houtverwerkingsbedrijf, maar moesten uiteindelijk niet meer blussen. Toen ze toekwamen, was er wel nog veel rook in het gebouw: ze bleven daarom nog even ter plaatse om de ruimte te ventileren. Tegen 8.15 uur konden de hulpverleners weer aanzetten. Twee personen werden ter plaatse verzorgd omdat ze te veel rook hadden ingeademd, maar ze moesten niet naar het ziekenhuis.  Ook burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) kwam een kijkje te nemen. 

In 2010 waren in totaal nog 4 verschillende brandweerkorpsen nodig om te verhinderen dat het vuur de kantoren en de productieruimte van het bedrijf in de as legde. Toen brandde de opslagloods van het bedrijf volledig uit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.