Bestelwagen wijkt af, chauffeur zwaargewond

De opruimwerken namen zo'n drie uur in beslag.
Foto Wouter Spillebeen De opruimwerken namen zo'n drie uur in beslag.
In de Staatsbaan in Zulte is maandagochtend om 7.50 uur de bestuurder van een bestelwagen (29) zwaargewond geraakt na een frontale aanrijding met een vrachtwagen. Hij zat gekneld achter zijn stuur en de brandweer had twintig minuten nodig om hem te bevrijden.

De 29-jarige bestuurder reed op de Staatsbaan in de richting van Deinze toen hij volgens ooggetuigen afweek naar links. Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur die in de omgekeerde richting reed, kon niet meer uitwijken. De twee botsten frontaal op elkaar, waarbij de bestelwagen zozeer vernield werd dat de stuurkolom de bestuurder in zijn zetel vastknelde. "We hadden twintig minuten knip- en plakwerk nodig om hem te bevrijden", klinkt het bij de brandweer.


De bestuurder van de auto bleef de hele tijd bij bewustzijn en werd met zware verwondingen aan zijn onderlichaam overgebracht naar het ziekenhuis van Waregem. Hij verkeerde niet in levensgevaar. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond. De opruim- en takelwerken zorgden ervoor dat de Staatsbaan ongeveer drie uur versperd was. Het verkeer kon via parkeerplaatsen wel vlot voorbij. (WSG)