Annelies De Clercq (41) verlaat na vijftien jaar De Dorpstuin: “Ik stop pas wanneer ik een opvolger heb gevonden”

Annelies De Clercq in De Dorpstuin.
Anthony Statius Annelies De Clercq in De Dorpstuin.
Na vijftien jaar zet Annelies De Clercq (41) een punt achter De Dorpstuin, de enige buurtwinkel in Machelen-dorp. “Ik ben de winkel niet beu, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik stop pas wanneer ik iemand gevonden heb die de zaak wil voortzetten”, zegt Annelies.

De Dorpstuin in de Dorpsstraat 67 is al vijftien jaar een ankerpunt in het hart van Machelen-aan-de-Leie. Eigenares Annelies De Clercq begon de zaak enkele huizen verderop als klein groenten- en fruitwinkeltje en ondertussen is De Dorpstuin en de evenementenruimte De Tuinkamer, die er vlak achter ligt, niet meer weg te denken uit het dorp. 

Groeiende omzetcijfers

“Ik heb altijd graag en veel gewerkt”, vertelt Annelies. “Voor ik met De Dorpstuin begon werkte ik bij bakkers en ik heb onder andere ook jaren in discotheek Biba in Machelen en café De Filosoof in Deinze gewerkt. Een eigen zaak beginnen zag ik wel zitten en al snel kreeg ik in mijn groenten- en fruitwinkeltje steeds meer de vraag of ik ook geen pakje boter of wat tafelzout verkocht. Zo heb ik mijn assortiment stelselmatig uitgebreid en ondertussen doen we hier ook belegde broodjes, tapas- en kaasschotels en groenten voor bij de barbecue. Vijf jaar geleden hebben we uitgebreid met de evenementenruimte De Tuinkamer, waar er yogalessen, babyborrels, communiefeesten en vergaderingen plaatsvinden. Ik zit gewoon niet graag stil en ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, maar voor mij liggen die niet meer bij De Dorpstuin. Voor alle duidelijkheid: de zaak kent nog steeds groeiende omzetcijfers. Ik ben het ook niet beu, het is gewoon tijd voor iets anders. Ik ben fier op wat ik bereikt heb, maar ik ga het nu loslaten.” 

Annelies benadrukt met klem dat dit niet het einde van De Dorpstuin betekent. “De zaak staat over te nemen en ik stop pas wanneer die overnemer gewonden is. Ik blijf eigenaar van het pand en ik wil niet dat het leeg komt te staan. Het is niet omdat mijn verhaal stopt, dat het voorgoed gedaan is. Ik ben momenteel al in gesprek met kandidaten, maar er werd nog geen beslissing genomen. Ook de zaal De Tuinkamer blijf ik verhuren voor evenementen.”

Job in zorgsector

“Dit is geen gemakkelijke beslissing geweest”, zegt Annelies nog. “Het moeilijkste moment was toen ik mijn goede vriendin en medewerker Liesbeth op de hoogte heb gebracht van mijn beslissing. Ik ben enorm dankbaar dat ik tien jaar lang op haar inzet heb kunnen rekenen. Ook mijn trouwe klanten wens ik nu al te bedanken, ik zal vooral de leuke babbeltjes missen. En nu? Ik ben eigenlijk orthopedagoge van opleiding en ik ga op zoek naar een nieuwe job in de zorgsector. Maar zover zijn we nog niet. Mijn prioriteit is om nu eerst een goede overnemer te vinden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.