Aantal inbraken in huizen gedaald tegenover 2013

Het aantal inbraken in huizen in Zulte is dit jaar gedaald in vergelijking met 2013. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de politie die burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) op vraag van partijgenoot Pieter Verhalle bekendmaakte. "Op dit moment tellen we 36 inbraken en inbraakpogingen. Vorig jaar waren er in totaal 58 inbraken", aldus Lagrange. "Op zich kunnen we tevreden zijn, maar echt schitterend zijn de cijfers niet. Elke inbraak blijft er een te veel. Daarom blijft de politie actief met dagelijkse controleposten. Er zijn dit jaar ook al 17 grootschalige anti-inbraakacties en drie Goliathacties geweest."


"We denken dat het lager aantal inbraken het resultaat is van onze acties", pikt woordvoerster Julie Van Den Heede van de politiezone Deinze-Zulte in. "We hebben meer acties gedaan dan vorig jaar, zoals de Broodzakkenactie. Er zijn meer buurtinformatienetwerken (BIN) opgestart en de burger is alerter geworden. Als ze iets verdachts zien, melden ze het sneller dan vroeger. December en januari moeten we afwachten, maar in vergelijking met vorig jaar november ligt het aantal inbraken gevoelig lager."


Er komen in Zulte de komende maanden ook nog twee buurtinformatienetwerken bij: Limnander in Zulte en de Houtstraat in Olsene. (JEW/GRG)