ALAIN DE VLIEGHE "Nog eens zes jaar? Als ik gezond blijf wel, ja"

2019 | EEN NIEUWE START VOOR UW GEMEENTE

Het leven gaat zijn gangetje in Zuienkerke, de enige gemeente waar ze op 14 oktober 2018 niet naar de stembus moesten. Althans toch niet voor de gemeenteraadsverkiezingen. De elf zitjes in de gemeenteraad worden namelijk bevolkt door de leden van één partij: Lijst Burgemeester van de populaire Alain De Vlieghe. Hij is sinds 2010 burgemeester van de poldergemeente en doet daar graag nog eens zes jaar bij. "Als mijn gezondheid het toelaat, wil ik deze functie graag nog een legislatuur uitoefenen. Daarna zien we wel weer."

Dat er geen verkiezingen werden gehouden in Zuienkerke, was nationaal nieuws. De Vlieghe zag het als een teken van vertrouwen in zijn beleid. "Zonder oppositie in de gemeenteraad is inderdaad een beetje raar. Maar wees gerust: we discussiëren genoeg binnen de partij. Als er beslissingen genomen moeten worden, zitten we altijd met de hele ploeg rond de tafel. Ik luister naar iedereen."

Het schepencollege van Zuienkerke bestaat nog uit amper vier mensen: de burgemeester, twee schepenen en een voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Het gaat dan, naast De Vlieghe, om Jacques Demeyere, Annelies Dewulf en Wim Cools. Die laatste wordt na drie jaar opgevolgd door Noël Delaere. Het zijn de vertrouwde gezichten. "Maar er zitten voortaan ook drie jongedames in de gemeenteraad. De verjonging is dus al ingezet." (BHT)

Benny ProotReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.