Raad van State verwerpt vordering van actiegroep 3440 Genoeg is Genoeg

Het asielcentrum is gepland in het voormalige woonzorgcentrum Philemon en Baucis aan de Zoutleeuwse Steenweg.
Bollen Het asielcentrum is gepland in het voormalige woonzorgcentrum Philemon en Baucis aan de Zoutleeuwse Steenweg.

De Raad van State heeft de vordering tot schorsing van de beslissing van Fedasil om een asielcentrum in Dormaal te openen, verworpen. Maar de actiegroep 3440 Genoeg is Genoeg geeft de strijd nog niet op. “Morgen (woensdag) gaan we een gewone vordering tot schorsing indienen”, zegt Alain Wambeke.

De vorige vordering was er eentje in ‘Uiterst Dringend Noodzakelijkheid’. “Maar die is dus afgewezen”, aldus Alain. “De Raad van State had duidelijk geen zin om deze zaak volgens UDN te behandelen. Het zal dus via de gewone schorsingsprocedure moeten. Daarnaast hebben we afgelopen maandag ook een verzoekschrift tot nietigverklaring ingediend bij de Raad van State. Er is dus nog hoop.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • carolien bellis

    Ach denk je nu echt zeker dat je dat met een actie groep kan tegenhouden? Ik heb er geen enkel probleem mee dat die mensen in die kamers van dat oud rusthuis komen te zitten en ja ik ben van Zoutleeuw. Ik stel me in de plaats van die mensen die hebben heel wat meegemaakt in hun leven, aan die kinderen die getraumatiseerd zijn. Ze zijn heus niet allemaal slecht hoor! En ook mvr. De Block moet ergens met die mensen naar toe... of heb je liever dat de mensen in de kou blijven staan? Ongevoelig...