Open Vld Zoutleeuw wil overleg met buurtgemeentes over sluikverkeer

Open Vld stelt haar lijst voor.
VDT Open Vld stelt haar lijst voor.
Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen pleit Open Vld Zoutleeuw voor een bovenlokaal overleg met de omliggende gemeenten Geetbets, Linter, Landen, Sint-Truiden en Gingelom. “Het zware vervoer baant zich een weg doorheen onze dorpskernen en dat is gevaarlijk”, aldus lijsttrekker Viki Tweepenninckx bij de voorstelling van haar lijst.

“De herinrichting van de N3 en de moeilijke doortocht langs de N80, zorgen ervoor dat het zware verkeer zich een weg baant doorheen Zoutleeuw en de dorpen”, gaat ze verder. “Die wegen zijn daar niet voor geschikt. Het is een oud zeer dat ieder jaar toeneemt. Wij sturen dus aan op een bovenlokaal overleg. Alleen op die manier kunnen we komen tot een duurzame oplossing.”

Bij de voorstelling van de lijst werd ook teruggeblikt naar een reeks van mooie realisaties. “Maar het werk is nog niet af”, aldus Viki. “Een theateraanbod voor volwassenen, het afwerken van de Finse piste, een app voor iedere bewoner met gepersonaliseerde info op straatniveau, de restauratie van de oostvleugel 'oud gasthuis' ter ondersteuning van buurtverenigingen,…Het staat nog allemaal op de agenda.”

Naast Viki wordt de lijst gevormd door Nico Jordens, Jan Ponsaerts, Patrcik Jordens, Vanessa Peerenbooms, Anne Frérart, Tom Van Dyck, Marie-Rose Schiemsky, Stefaan Corthouts, Sonia Hendrickx, Jean-Pierre Denys, Inez Spelmans, Chiara Sainte, Lien Vermoote, Tim Papin, Bijoya Poot, Lily Peetermans, Dany Peerenbooms en Etienne Wouters. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.