Luc Appeltants en Jeannine Peetermans zijn voortaan ereburgers van Zoutleeuw

De stad huldigde Luc en Jeannine als ereburgers.
RV De stad huldigde Luc en Jeannine als ereburgers.
Sinds 44 jaar is carnavalsvereniging De Greun Rat actief in Zoutleeuw. Luc en Jeannine, keizer en keizerin in de Orde van de Ridders van de Gruen Rat, zijn de bezielers van deze vereniging. 

Omdat ze al die tijd een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het behoud van een belangrijk stuk immaterieel cultuurhistorisch erfgoed, het openstellen van een belangrijk stuk cultuurhistorisch erfgoed voor een breed publiek en de uitstraling en het imago van de stad Zoutleeuw zijn Luc en Jeannine nu benoemd tot ereburgers. 

“Hun inzet beperkt zich ook niet uitsluitend tot de carnavalsvereniging. Bij talloze andere evenementen van de stad komt hun engagement tot uiting. Hun bijdrage aan de sociale cohesie van onze gemeenschap is onmiskenbaar”, zegt burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V). Velen hebben mogen ondervinden hoe gedreven Luc en Jeannine zijn bij het plannen van activiteiten of het ondersteunen van talloze culturele manifestaties. De stad kan altijd op hen rekenen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.