De heropening van de Sint-Leonarduskerk is gepland op 31 mei

De kerk van Zoutleeuw wordt op 31 mei heropend.
Bollen De kerk van Zoutleeuw wordt op 31 mei heropend.

Het gewijzigd meerjarenplan 2014-2019 van het kerkbestuur Sint-Leonardus werd door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

In het plan wordt voor 2019 een extra investeringstoelage vanuit de stad voorzien voor de afwerking van restauratiefase 6, het herstel van de gewelven, en voor de schilderwerken van ramen en luiken van de dekenij. In totaal komt dit uit op een bedrag van 195.750 euro.

De restauratiefase 6 wordt kortelings afgerond. De heropening van de Sint-Leonarduskerk is voorzien op 31 mei 2019. “Het is de taak van een stadsbestuur om de instandhouding van haar erfgoed financieel te ondersteunen en om het als een goede rentmeester over te dragen aan een volgende generatie”, zegt schepen Roger Mertens (CD&V). “Vanaf 2014 tot heden werd voor verschillende fases van restauratiewerken van de Sint-Leonarduskerk 600.000 euro ingebracht, uiteraard bovenop de inbreng van het eigen kerkbestuur en bovenop de inbreng van de Vlaamse overheid.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.