Clownkamp brengt 1.000 euro op voor Mediclowns

De kinderen overhandigen een zelfgemaakte cheque, ter waarde van 1.000 euro, aan de voorzitter van Mediclowns.
Foto Christian Hennuy De kinderen overhandigen een zelfgemaakte cheque, ter waarde van 1.000 euro, aan de voorzitter van Mediclowns.
Drie clowns van Mediclowns hebben het initiatief genomen om een clownkamp in te richten. Met groot succes, zo blijkt, want de 45 plaatsen in school Tintelbel waren in de kortste tijd volzet.

De clowns Spik, Wubbe en Barba van Mediclowns zetten hun schouders onder initiatief. "Er zijn tenniskampen, voetbalkampen, fietskampen, dus waarom geen clownkampen?", zegt Wubbe. "Wij zijn alle drie clowns van deze regio en we wilden iets speciaals doen voor onze organisatie. We hebben ons nu beperkt tot deze regio, maar in de toekomst willen we uitbreiden. We hebben het nu clownkamp gedoopt, maar er kwamen ook heel wat circustechnieken aan bod. Ook zingen en dansen was erbij". Miel Mattheus, voorzitter van Mediclowns Vlaams-Brabant, ontving een zelfgemaakte cheque van 1.000 euro van de kinderen. "Op dit ogenblik hebben we acht clowns in dienst, die aan het werk zijn in de regio Aarschot, Diest, Tienen en Sint-Truiden. In Limburg is nog een aparte afdeling van Mediclowns, maar de ziekenhuizen van Sint-Truiden horen bij ons, Mediclowns Hageland-Haspengouw", aldus Miel. "Onze clowns worden elke week ergens ingezet in een ziekenhuis, vooral op dagen wanneer er veel ingrepen gebeuren, en er zo'n 15 tot 20 patiëntjes zijn. Onze clowns gaan dan mee tot aan de operatiezaal, om de kinderen op te beuren".


In totaal monteren de Mediclowns wel 6.000 kinderen per jaar op. (HCH)