Casters overgenomen door APK...

Wat nu met de werken in Budingen?

De bewoners van de Leenhaag zijn de werken in hun straat meer dan beu.
Foto Vanessa Dekeyzer De bewoners van de Leenhaag zijn de werken in hun straat meer dan beu.
Bouw- en betonbedrijf Casters uit Genk is overgenomen door APK uit Overpelt. Die zal de aanslepende werken in Budingen verder zetten.

Casters zat al een tijdje in zwaar weer. Eigenaar-ondernemer Bart Casters, tevens voorzitter van Sporting Hasselt, kreeg in mei dit jaar bescherming tegen schuldeisers omdat de verliezen zich opstapelden. Hij zat geprangd tussen enkele grote groepen, die hem verplichtten om puur op prijs te gaan werken, waardoor de marges nog kleiner werden en uiteindelijk de kosten overstegen.

Een aantal wegeniswerken liepen door de problemen bij Casters grote vertragingen op, onder meer in Budingen, tot grote ergernis van de bewoners. Die voerden onlangs nog op een ludieke manier actie tegen de aanslepende werken in hun straat. Op het werfbord werd het aantal werkdagen aangepast van ‘116 dagen naar 116 weken??’.

“We weten niet of we nu blij moeten zijn of niet”, zegt buurbewoner Lode Everaerts.“Wanneer gaat de overname door? Wanneer kan de aannemer starten? Dat zal vermoedelijk niet meer dit jaar zijn, want die mensen hebben waarschijnlijk ook een gevuld orderboek. Info van de stad ontbreekt tot op vandaag.”

“We zijn nu met advocaat bezig om een juist zicht te krijgen op de overname”, reageert burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V). “Het is nog niet duidelijk wat wel en wat niet overgenomen is. Als we dat weten, kunnen we de verdere planning vastleggen en zo snel mogelijk de mensen informeren. Ik hoop morgen meer te weten.” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Matterne

    Fijn dat er toch iemand, in de persoon van Lode Everaerts, zijn nek durft uitsteken. Nog enkele maandjes geduld, mensen van de Leenhaag, want op een maand meer of minder in de miserie zitten komt het nu ook niet meer aan !