Zwembad Bevegemse Vijvers in Zottegem heropent op reservatie

Archieffoto Ronny De Coster
Zwemliefhebbers kunnen bij aanvang van de zomervakantie weer terecht in het stedelijk zwembad Bevegemse vijvers in Zottegem. Een plons zal er omwille van de veiligheidsmaatregelen wel anders uitzien deze zomer. Het scheiden van verschillende doelgroepen, aangepaste openingsuren, beperkt aantal zwemmers en reserveren op voorhand zijn de belangrijkste aanpassingen.

“Dit is goed nieuws voor de Zottegemse zwemfanaten, maar het coronavirus is nog altijd aanwezig. Daarom passen we de werking aan: om zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om in een veilige omgeving gebruik te maken van het zwembad, werken we met tijdsblokken. Verschillende groepen krijgen een tijdsblok toegewezen,” legt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) uit.

Doelgroepen

Zwemmers worden onderverdeeld in drie groepen. De Zwemclub First neemt de activiteiten terug op in juli en augustus. Tweede doelgroep: deelnemers aan sportkampen. In de eerste plaats komen de zwemactiviteiten georganiseerd door de sportdienst van stad Zottegem aan bod. Als er extra tijdsloten beschikbaar zijn, kunnen ook andere sportkampen en de speelpleinwerking doorgaan, dat is de derde groep. Werken in gescheiden bubbels is hierbij de voornaamste regel. Inwoners die hun kind(eren) inschreven voor één van de sportkampen zullen via mail verder op de hoogte gehouden worden.

Tijdsblokken

Zwemmen zal mogelijk zijn van maandag tot en met zaterdag op vaste tijdstippen. Op weekdagen ligt de nadruk op baantjes trekken. In het klein bad zullen dan ook terug individuele zwemlessen kunnen doorgaan. Zaterdagnamiddag is ook het vrij zwemmen mogelijk. Het zwembad kan slechts een beperkt aantal bezoekers per tijdsblok toelaten, dus reserveren op voorhand is noodzakelijk. Geurbaden blijven nog gesloten.

Aangepaste openingsuren en reservatie

De openingsuren voor publiekszwemmen zijn aangepast.  Maandag, dinsdag en vrijdag: van16.30 uur tot 17.15 uur en van 18.30 uur tot 19.45 uur. Woensdag en donderdag: van 8 tot 9.15 uur. Zaterdag van 13 tot 14 uur en van 15 tot 16.15 uur. Je moet wel vooraf reserveren door een dagticket aan te kopen via de webshop https://webshopzottegem.recreatex.be  of aan de kiosk in de balie. Voor deze periode wordt het reductietarief tijdelijk toegepast. Abonnementen of beurtenkaarten kunnen in coronatijden niet gebruikt worden, maar worden automatisch verlengd. De beurtenkaarten blijven onbeperkt geldig. Reserveren is mogelijk vanaf dinsdag 30 juni, het zwembad is open vanaf woensdag 1 juli.