Zottegem sluit zwembad, sportzalen en alle andere stedelijke infrastructuur

Ook het zwembad gaat dicht.
Frank Eeckhout Ook het zwembad gaat dicht.
Alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd door de stad Zottegem, OCMW, het Autonoom Gemeentebedrijf  of door derden in stedelijke infrastructuur worden geannuleerd of uitgesteld. 

De burgemeester zal alle private evenementen, bijeenkomsten en activiteiten op grondgebied van Zottegem evalueren aan de hand van een aantal vuistregels vooropgesteld door de waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen. Daarbovenop werd besloten om volgende stedelijke infrastructuren te sluiten voor publiek: de Openbare Bibliotheek, de Academie voor Muziek, Woord en Dans, de Academie voor Beeldende Kunsten, Jeugdhuis De Muze, CC Zoetegem, Feestzaal en Fuifzaal Bevegemse Vijvers, De Stedelijke Ontmoetingscentra, alle stedelijke sportcentra, het stedelijk zwembad, de Zibotheek, Twinkeltje, het Lokaal Dienstencentrum en het Dagverzorgingscentrum Egmont.

Door de sluiting van deze infrastructuren worden alle bijhorende activiteiten zoals culturele voorstellingen, sportkampen, grabbelpassen, tentoonstellingen geannuleerd of uitgesteld. Voor de Woonzorgcentra en Dagverzorgingscentra gelden de maatregelen opgelegd door de Vlaamse Overheid. Gedurende deze tijdelijke sluiting wordt enkel bezoek door geregistreerde mantelzorgers toegestaan. De normale dienstverlening (burgerzaken & sociale dienst), het stedelijk onderwijs en de buitenschoolse kinderopvang (ZIBO) blijft tot nader order open in gebouwen die publiek toegankelijk zijn. Deze maatregelen lopen tot al 19 april.