Zottegem pakt verkeersveiligheid rond scholen aan

Het stadsbestuur en alle Zottegemse scholen hebben het Octopuscharter ondertekend waardoor ze zich engageren om samen met Solva en de Voetgangersbeweging vzw het Octopusplan uit te rollen in Zottegem.


Prioriteit is het accentueren en visualiseren van de zones 30 aan de schoolomgevingen. Dat zal gebeuren door de plaatsing van Octopuspalen aan alle scholen tegen de zomer van 2018. "Maar het project gaat nog veel verder. Het brengt ook de leerlingen, ouders, schooldirecties, verkeerswerkgroepen en alle andere betrokkenen samen rond de tafel om een uitgebreide analyse te maken van de knelpunten aan elke school. Bedoeling is om uiteindelijk te komen tot een schoolvervoersplan, een concreet actieplan en een digitale schoolroutekaart op maat van elke school", zegt schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V).


Bovendien heeft de stad door haar engagement als Octopusgemeente ervoor gezorgd dat alle scholen Octopusschool zijn.


Ze organiseren drie belangrijke verkeersacties per jaar: de Strapdag tijdens de Week van de Mobiliteit, de Flitscampagne die loopt tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie en de actie Parkour in mei. (FEL)