Zottegem opnieuw Dorp van De Ronde: “Ideale gelegenheid om stad te tonen aan groot publiek en er echt volksfeest van te maken”

Zottegem is ook dit jaar Dorp van de Ronde.
Frank Eeckhout Zottegem is ook dit jaar Dorp van de Ronde.
Zottegem is dit jaar opnieuw Dorp van De Ronde. “Een ideale gelegenheid om onze stad te tonen aan een groot publiek en er een echt volksfeest van te maken", zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).

Nu de eerste voorjaarsklassiekers achter de rug zijn, kijken heel wat wielerliefhebbers al uit naar de Ronde van Vlaanderen. Net als de voorbije jaren passeert de wielerkaravaan ook nu weer door het centrum van Zottegem. “Als wielerstad is de passage van de renners en de extra randactiviteiten een ideale gelegenheid om ons op de kaart te zetten. De renners rijden langs het Stationsplein, de Stationsstraat, Markt en Heldenlaan richting Elene en Velzeke waar ze met de Lippenhovestraat en de Paddestraat de eerste kasseistroken van de dag voor de wielen krijgen. We gaan die kasseistroken trouwens extra in de verf zetten met een spandoek met het opschrift ‘De kasseien maken de koers’. In de Paddestraat worden de renners ook begroet door een detachement Romeinse legionairs,  een initiatief van het Provinciaal Archeocentrum Velzeke", vertelt burgemeester De Potter.

Grote schermen en Rondedorp

De stad wil de doortocht in het centrum van Zottegem én in het centrum van Velzeke niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “Zondag 7 april wordt opnieuw een wielerhoogdag. Samen met een aantal horeca uitbaters, toveren we de Markt om tot het Zottegemse Rondedorp. Van 9 tot 11 uur kan je er genieten van een gratis ontbijt. Daarna is er een optreden van De Platte Choco’s. Uiteraard wordt de wedstrijd op groot scherm getoond en hoef je niets te missen van het wielerspektakel. Het wordt ook drie keer drummen voor de koers: om 9.35 uur passeren de junioren, om 11.40 uur de dames en omstreeks 12.40 uur wordt het uitkijken om de eliterenners aan te moedigen. Daarnaast is er ook een Rondedorp voorzien op de Penitentenlaan waar de wedstrijd ook op groot scherm zal worden getoond", besluit De Potter.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.