Zesdeklassers leggen fietsexamen af

Ook de zesdeklassers van VBS De Linde legden hun fietsexamen ad.
VBS De Vlinder Velzeke Ook de zesdeklassers van VBS De Linde legden hun fietsexamen ad.
Het stadsbestuur van Zottegem organiseerde opnieuw Het Grote Fietsexamen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Voor 181 leerlingen uit tien basisscholen was het een spannende week waarin hun fietsvaardigheid werd getest.

Het examen bestaat steeds uit twee delen. De leerlingen leggen eerst een behendigheidsparcours af op de parking van de Bevegemse Vijvers onder de deskundige begeleiding van vrijwilliger Marc Blomme. Daar kijkt de politie ook hun fietsen na. Wie slaagt voor de behendigheidsproef, mag de baan op voor een individueel parcours door de wijk Bevegem. Langs de weg beoordelen vrijwilligers de fietsvaardigheden in het verkeer. Ook de bevelen van de agent moeten onderweg worden opgevolgd.

“Met het examen willen we het STRAP-principe uit het Octopusplan extra kracht bijzetten. Kinderen en hun ouders motiveren om zoveel mogelijk veilig te voet en met de fiets naar de schoolpoort te komen, dat is de ambitie”, zegt schepen van Verkeer en Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA). Verliep het examen niet zo vlot, dan krijgen leerlingen waardevolle aanwijzingen mee om zich verder te oefenen tot volleerde fietsers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.