Wittelintjesactie vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen

De CD&V-vrouwen vragen aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen.
Frank Eeckhout De CD&V-vrouwen vragen aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen.
Enkele Zottegemse CD&V-politica’s hebben donderdagmorgen witte lintje uitgedeeld aan het station. “Wie een wit lintje opspeldt, steunt onze actie tegen seksueel geweld op vrouwen", zegt voorzitter van Vrouw en Maatschappij Veerle De Smet.

Dit jaar zetten de CD&V-vrouwen zorgcentra die vrouwen opvangen na seksueel geweld in de kijker. “Met onze actie willen we de drie zorgcentra extra bekendheid geven. We vragen dat de overheid voldoende financiële middelen voorziet, zodat het voortbestaan van deze zorgcentra niet in gevaar komt. Daarnaast willen we de verdere uitrol van centra zodat vrouwen nooit verder dan één uur moeten rijden om er te geraken. Verder willen we dat zorgcentra de DNA-stalen langer dan één jaar mogen bewaren zodat vrouwen die beslissen om pas na verloop van tijd klacht in te dienen, ook nog gehoord worden", zegt Veerle De Smet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.