Vlaamse Ardennen goed vertegenwoordigd op Oost-Vlaamse lijst N-VA

Bij de Oost-Vlaamse kandidaten van N-VA zitten ook een aantal streekgenoten: Matthias Diependaele, Joris Nachtergaele, Dieter Verscheure en David Vandekerkhove.
Photo News Bij de Oost-Vlaamse kandidaten van N-VA zitten ook een aantal streekgenoten: Matthias Diependaele, Joris Nachtergaele, Dieter Verscheure en David Vandekerkhove.
N-VA heeft haar Oost-Vlaamse lijst bekendgemaakt voor de verkiezingen op 26 mei. Ook Zottegems schepen Matthias Diependaele, de burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele,  fractievoorzitter in Ronse David Vandekerkhove en fractievoorzitter in Horebeke Dieter Verscheure staan op de lijsten.

Matthias Diependaele, nu nog schepen in Zottegem en over drie jaar ook burgemeester, trekt de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement. Momenteel is hij er al fractieleider. Ook in de volgende legislatuur wil hij het verrichte werk samen met de andere kandidaten voortzetten. “De voorbije vier jaar heeft de N-VA een verantwoord hervormingsbeleid gevoerd, een veiligheidscultuur opgebouwd, een streng maar rechtvaardig migratiebeleid gevoerd, over de kwaliteit van ons onderwijs gewaakt en onze Vlaamse identiteit en de waarden van de Verlichting verdedigd. Wij willen die geboekte vooruitgang verdedigen en verder veranderen.”

De Maarkedalse burgemeester Joris Nachtergaele krijgt de eerste plaats bij de opvolgers voor het parlement. “Dat is nogal een eer voor iemand uit een nogal klein dorp”, laat hij weten. Nachtergaele heeft trouwens al ervaring op hogere politieke niveaus: hij was medewerker in het Europees parlement en is één van de stichtende leden van N-VA.

Ook Ronse, Horebeke, Wortegem-Petegem en Oudenaarde zijn vertegenwoordigd op de lijst: David Vandekerkhove uit Ronse staat op de 13de plaats voor het Vlaamse parlement, Marleen Van De Populiere staat op de 12de plaats en Boris Labie uit Oudenaarde staat op de 17de plaats. Dieter Verscheure uit Horebeke neemt de zevende plaats bij de opvolgers voor de Kamer voor zijn rekening. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.