Vijf nieuwe petanqueterreinen aan Bevegemse Vijvers

Ghilslain Diependaele en Brecht Cassiman gooien een balletje op de nieuwe terreinen.
Frank Eeckhout Ghilslain Diependaele en Brecht Cassiman gooien een balletje op de nieuwe terreinen.
Langs het terras van de cafetaria aan de Bevegemse Vijvers heeft de stad vijf nieuwe petanqueterreinen aangelegd. “Al jaren zijn de Zottegemse senioren vragende partij om petanque nieuw leven in te blazen,” kadert schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA).

Met de aanleg van vijf petanqueterreinen op de ligweide achter het zwembad geeft de sportdienst gehoor aan de oproep van de senioren. “We zijn erin geslaagd de terreinen aan te leggen met een minimale investering. Dat de petanqueterreinen een meerwaarde zullen bieden voor de cafetaria, staat nu al buiten kijf", zegt schepen Brecht Cassiman. De ligging is ideaal: een groene omgeving, in het sportief epicentrum van Zottegem. “En bovenal, in de onmiddellijke bereikbaarheid van de cafetaria van de Bevegemse Vijvers,” knipoogt Ghislain Diependaele, die de voorbije jaren vanuit de gemeenteraad petanquen regelmatig op de politieke agenda plaatste.

Nog tot begin oktober organiseert de sportdienst elke woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur petanque en kubb voor 55-plussers. De deelnameprijs bedraagt 1,50 euro, drankbonnetje inbegrepen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.