Vierdejaars Richtpunt campus Zottegem bouwen houten huisjes die provincie rondreizen om duurzaam bouwen te promoten

De leerlingen poseren trots bij de huisjes die ze hebben gebouw en die nu de hele provincie zullen rondreizen.
Richtpunt campus Zottegem De leerlingen poseren trots bij de huisjes die ze hebben gebouw en die nu de hele provincie zullen rondreizen.
De leerlingen van het 4de jaar houtbewerking , Richtpunt campus Zottegem, maakten afgelopen semester vijf demonteerbare houten huisjes voor de provincie Oost-Vlaanderen. De huisjes worden de blikvangers bij de promotie van het project ‘Oost-Vlaanderen renoveert!’.

De vierdejaars kregen de voorbije drie weken opnieuw praktijklessen, zodat ze de huisjes konden afwerken. De huisjes worden eyecatchers om het project ‘Oost-Vlaanderen renoveert!’ te promoten. 

“De gemeenten die met dit renovatieproject meedoen, kunnen de huisjes ontlenen en tijdelijk een plaats geven binnen hun gemeente of binnen een specifieke wijk. Ze zijn bedoeld om burgers aan te zetten hun woning te renoveren. Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen komt daarvoor ook gratis en vrijblijvend bij particulieren thuis. De vakspecialist bekijkt de huidige staat van je woning, en stelt een stappenplan voor renovatie voor”, weet kleerkracht Steven Van Der Massen, die de leerlingen bij de bouw van de houten huisjes heeft begeleid.

Meer informatie staat op de website www.bouwwijs.be/oostvlaanderenrenoveert.