VIDEO: Wagen knalt tegen boom: twee inzittenden levensgevaarlijk gewond

Van de BMW schiet niet veel meer over.
Frank Eeckhout Van de BMW schiet niet veel meer over.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Bij een zwaar verkeersongeval op de N46 in de Zottegemse deelgemeente Oombergen raakten zondagavond twee inzittenden van een BMW levensgevaarlijk gewond. Zij werden onder begeleiding van de MUG overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst waar ze nog steeds vechten voor hun leven.

Het ongeval gebeurde omstreeks 22 uur. Twee Zottegemnaren van respectievelijk 26 en 37 jaar reden richting kruispunt Vosken toen hun wagen plots aan het slippen ging op het natte weg. De bestuurder kreeg zijn wagen niet meer onder controle en knalde aan hoge snelheid tegen een boom. De klap was zo erg dat het motorblok van de wagen naar de overkant van de weg werd geslingerd. In een straal van 25 meter lagen brokstukken van de BMW verspreid over het wegdek. 

Brandweerpost Zottegem werd opgeroepen om der twee inzittenden uit de verhakkelde wagen te bevrijden. Een team van de MUG van het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem bracht de twee inzittenden de eerste zorgen toe. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst. Om 5 uur was hun toestand nog steeds zorgwekkend. Door het ongeval bleef de N46 een hele tijd afgesloten voor het verkeer.

Het motorblok van de BMW lag aan de overkant van de weg.
Frank Eeckhout Het motorblok van de BMW lag aan de overkant van de weg.
Door de klap brak één van de wielen af.
Frank Eeckhout Door de klap brak één van de wielen af.
Van de wagen bleef niet veel meer over.
Frank Eeckhout Van de wagen bleef niet veel meer over.
De twee inzittenden werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.
Frank Eeckhout De twee inzittenden werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.
Van de wagen schiet niet veel meer over.
Frank Eeckhout Van de wagen schiet niet veel meer over.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • werner van cauwenberge

  Met aangepaste snelheid zijn de gevolgen veel minder. Overmoed is onze grootste vijand. Hopelijk komt alles nog in orde voor die mannen.

 • Roger De Smet

  Combinatie van verouderde achterwielaandrijving en groot vermogen, zelfs de electronische opties kunnen dat niet meester.

 • Robert DE REU

  Met alles wat wielen heeft moet je verstandig omgaan, helaas wordt dit wel eens vergeten, doch beterschap gewenst aan de 2 personen.

 • Erwin Vandriessche

  BMW's , buiten hun SUV's , en natte wegdekken gaan niet samen! Kijk maar naar de meeste ongevallen die gebeuren. Er zal wel veelal een BMW bij betrokken zijn. Niet dat dit slechte auto's zijn, doch hun bestuurders denken meestal dat ze ermee op formule1-weg rijden, dankzij het sportieve imago van dit merk waar PK's de grote troeven zijn.