VIDEO. Politiecombi betrokken bij verkeersongeval op Europaweg

Een combi van de lokale politie van Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem is betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Europaweg in Zottegem.
Ronny De Coster

Het ongeval is gebeurd op het kruispunt van de Europaweg (N42 tussen Geraardsbergen-Wetteren) en de Buke.

De politiewagen reed vanuit de Buke met zwaailicht en sirenes aan het kruispunt op en werd daarbij gegrepen door een lichte vrachtwagen die in de richting van Geraardsbergen reed.

De vrachtwagenchauffeur merkte de politiewagen te laat op en kon een aanrijding niet vermijden. “Ik zag de combi niet op tijd. Op het moment dat ik de sirenes hoorde, was het te laat om uit te wijken”, vertelde de chauffeur van de kleine vrachtauto.

“De politiecombi was op weg naar een dringende interventie in buurgemeente Erpe-Mere, waar de collega’s bijstand hadden gevraagd. Bij het ongeval is er gelukkig niemand gewond geraakt. De stoffelijke schade is wel aanzienlijk”, meet politieofficier Gunther Van Steenberge de averij op.

Ronny De Coster
Ronny De Coster2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucian Voinea

    raar hoe de media altijd voorzichtig uitdrukt als er een combi/politie voertuig in ongeval betrokken is, maar als nen persoons wagen is, dan alle remmen los, en vernederend uitdrukken...

  • Carl Parker

    Op alle vlakken gaan we er op achteruit.