Verkeersagressie op Markt eindigt in rechtbank: vier maanden cel gevorderd

Archiefbeeld - Het incident gebeurde aan de Markt in Zottegem.
Ronny De Coster Archiefbeeld - Het incident gebeurde aan de Markt in Zottegem.
Een veertiger uit Zottegem die zijn kalmte niet kon bewaren na een verkeersincident heeft zich moeten verantwoorden in de correctionele rechtbank. De man wordt beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen.

Het incident deed zich voor toen de beklaagde met zijn wagen kwam aangereden op de Markt in Zottegem. Een voetganger die op dat moment wilde oversteken moest op zijn stappen terugkeren omdat de veertiger te snel reed. Hij raakte daarbij de wagen van de beklaagde met zijn computertas. De bestuurder stapte daarop uit en deelde een slag uit aan het slachtoffer. 

De man staat bij het gerecht bekend als iemand met een agressieprobleem en is al 14 keer veroordeeld in de correctionele en de politierechtbank. Ditmaal riskeert hij een celstraf van 4 maanden en een boete van 400 euro. De beklaagde geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt en heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan het slachtoffer. Op 17 juni kent hij zijn straf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.