Unicum in Klavertje 4: Césanne is 50ste kleuter in Oombergen

Césanne (vooraan) is de 50ste kleuter in Klavertje 4.
Frank Eeckhout Césanne (vooraan) is de 50ste kleuter in Klavertje 4.

Cesanne is de 50ste kleuter die Klavertje 4 in Oombergen dit schooljaar mocht verwelkomen. “Een unicum voor onze kleine dorpsschool", zegt directeur Christ Meuleman.

Klavertje 4 is een wijkschooltje van VBS Grotenberge. In het schooltje is enkel plaats voor peuters en kleuters. “Enkele jaren geleden konden we alleen maar dromen van zo’n aantal. Er werden heel wat investeringen gedaan en dat geeft zichtbaar resultaat. Een familiaal karakter, de kleinschaligheid en alleen maar kleuters in dit dorpsschooltje zijn onze troeven", ervaart de directeur. Vanaf volgend schooljaar start Klavertje 4 met een openluchtschool. “Binnen enkele maanden meer hierover maar ouders die gezondheid, sociaal zijn en buitenactiviteiten belangrijk vinden, moeten zeker bij ons zijn. Het vele groen in de omgeving wordt volgend schooljaar ingebed in de lesactiviteiten. En het Droombos in de pastorietuin wordt onze nieuwe groene speelplaats", licht de directeur al een tipje van de sluiter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.