Twee tieners aangehouden voor brutale home invasion

Frank Eeckhout
Het huis in de Potaardestraat in Erwetegem waar de homejacking plaatsvond. Frank Eeckhout
De twee verdachten van de home-invasion dinsdagavond in  de Zottegemse deelgemeente Erwetegem verschenen donderdag voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Ze werden beiden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit en een 18-jarige man met de Belgische nationaliteit.

De twee drongen dinsdagavond gewapend een afgelegen woning binnen en bedreigden er een 69-jarige grootmoeder die op haar kleindochters aan het passen was. Terwijl een derde gangster buiten de wacht hield, namen de twee uitgebreid de tijd om de woning te doorzoek. Ze dwongen de grootmoeder ook om haar juwelen, laptop, bankkaart en -code en gsm af te geven. Na ruim twee uur stoven ze weg met de Mercedes van de moeder van de twee meisjes. 17 kilometer verderop, in Haaltert, botsten ze tegen twee geparkeerde wagens waarna te voet verder vluchtten. De politie hield een klopjacht en kon al snel één verdachte oppakken. Een tweede verdachte wel enkele uren later van een perron geplukt in het station van Brussel-Zuid. De derde verdachte is nog op de loop.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pascal Buyens

  Het gerecht gaat hier niks aan doen, eens een duidelijk voorbeeld stellen zal er niet inzitten,

 • jo vandenberghe

  Eens een voorbeeld stellen met die twee en 20 jaar opsluiten.

 • Daniel Wouters

  Het trauma voor deze vrouw en haar twee kleinkinderen is enorm en zal nooit meer verdwijnen het verander deze mensen hun leven voorgoed,hopelijk worden deze jeugdige daders streng gestraft want hun mentaliteit is walgelijk laat de gevangenisstraf ook op hen een blijvend ervaring zijn een oog voor een oog is niet teveel gevraagd.

 • Benjamin Muilwijk

  Goed werk van politie. Nu 6 maanden cel en ze zullen wel hun lesje geleerd hebben !

 • Rudy Fosselle

  Hoogstens een paar maanden enkelband . Waarbij ze 's morgens tussen 8 en 12 mogen gaan en staan waar ze ook maar willen. Hangt af van de (pro deo) advocaten. Kan ook niets worden: dan waren ze verward of zoiets.