Tentoonstelling ‘Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen’ tijdens archeodagen in Archeocentrum Velzeke

De archeologische tentoonstelling wordt momenteel voorbereid door de provincie en Solva.
Frank Eeckhout De archeologische tentoonstelling wordt momenteel voorbereid door de provincie en Solva.
Op de Provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke loopt vanaf november de nieuwe tentoonstelling ‘Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen’.

De expo ‘Landschap Doorgrond’ focust op archeologische sporen van de eigen streek. Ze laat zien wat het archeologisch onderzoek van het laatste decennium ondertussen allemaal opgeleverd heeft: een intrigerende getuigenis van een uitdagende relatie tussen landschap en mens doorheen de tijd. De bezoeker zal als het ware wandelen door het verleden en ontdekken hoe onze voorouders, van de prehistorische jager-verzamelaars langs de Schelde in Ruien, tot de middeleeuwse boeren op de koutergronden langs de Dendervallei, omgingen met het landschap. Recente opgravingen, levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit de regio vertellen het verhaal van de eigen streek. Vele stukken worden voor het eerst aan het publiek getoond.

De archeologische tentoonstelling wordt momenteel voorbereid door de provincie en het intergemeentelijke samenwerkingsverband SOLVA. Een aanrader voor liefhebbers van archeologie in één van Vlaanderens mooiste landschappen. Er zal ook een aanbod zijn voor groepen en voor kinderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.