Exclusief voor abonnees

Station van Zottegem is hel voor mensen met beperking: experts lijsten drie grootste pijnpunten op

Je moet eerst enkele trappen op om aan de roltrap te geraken. En die werkt meer niet dan wel.
Frank Eeckhout Je moet eerst enkele trappen op om aan de roltrap te geraken. En die werkt meer niet dan wel.
Het station is een hel voor mensen met een beperking. Ivan Gaublomme en Leon De Turck van de adviesraad voor mensen met een beperking brachten deze week een bezoek aan het station en lijstten de drie opmerkelijkste pijnpunten voor ons op.

Een bezoekje aan het station van Zottegem levert Ivan Gaublomme en Leon De Turck een lijvig dossier met verzuchtingen op. “We hebben een vrouw met kinderwagen zien sukkelen om de trappen naar de Broeder Mareslaan op te geraken. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peggy Dehaen

    Niet alleen voor mensen met beperking.... Ik en meer dan een jaar naar Herzele gereden om daar de trein naar Brussel te nemen. Makkelijk opstappen en altijd parkeerplaats. En ik heb geen beperking enkel last van arthrose.

  • Ulrich DE BOSSCHER

    Dit alles lijkt op een gedoogbeleid... Zie hoeveel auto's elke dag op het stationsplein staan. Eerder dit jaar vroegen buurtbewoners aan politie strengere controles voor trottoirparkeerders in Bevegem. Eventjes heeft men toen strenger opgetreden waarbij de politie verwees naar de 'klagende buren' ipv naar het verkeersreglement... Dit vlakbij stationsbuurt waarbij dagelijks een paar duizend scholieren passeren... Bedroevend. Wat baten octopuspalen, kaars en bril als den uil niet zienen wil.

  • Stef raes

    Er zijn inderdaad 2 plaatsen voor mindervaliden maar er is daar een bankautomaat, dus iedereen die geld komt afhalen parkeert zich maar. Dit is ook zo aan het postkantoor in de Hoogstraat. En er is bijna geen controle op van politie.