Stad bant plastic waterflesjes

Schepen Leen Goossens bant alle plastic flessen bij de stadsdiensten en startte de procedure op om waterdispensers aan te kopen.
Frank Eeckhout Schepen Leen Goossens bant alle plastic flessen bij de stadsdiensten en startte de procedure op om waterdispensers aan te kopen.
Het stadsbestuur van Zottegem bant plastic flesjes water. Op de gemeenteraad werd al kraantjeswater geserveerd, sinds 1 april gebeurt dat ook op de verschillende stadsdiensten. 

Oppositiepartij Groen stelde maandagavond op de gemeenteraad voor om alle plastic flesjes met water te bannen op de stadsdiensten. Tijdens vergaderingen in Sanitary wordt nog steeds gebruikgemaakt van plastic flesjes. Het maken van plastic flesjes vergt veel energie en creëert een enorme berg afval. Het gebruik van kraantjeswater is bovendien gezonder en veel goedkoper, dus goed voor de stadskas", stelde Heidi Schuddinck.

Schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V) antwoordde dat zij het idee om plastic flesjes te bannen zeer genegen is maar dat er sinds 1 april al overgeschakeld is op kraantjeswater. “De milieudienst nam begin dit jaar de nodige initiatieven om de plastic flesjes te vervangen door glazen flessen. De procedure om waterdispensers aan te kopen, die kunnen aansluiten op de waterleiding en zorgen voor zowel bruisend als plat gezuiverd leidingwater is intussen ook opgestart. Op Sanitary voorzien we minstens één dispenser per verdiep. Ook de loods, het stadhuis, de bibliotheek, Jeugddienst, OCMW, SABK en SAMWD krijgen minstens één dispenser. De ingebruikname zal gepaard gaan met een sensibliseringsactie voor personeel en frequente bezoekers om gebruik te maken van duurzame drinkbekers of glazen in plaats van wegwerpbekertjes. De sportdienst geeft intussen al het goede voorbeeld en maakt reeds gebruik van zo’n waterdispenser. In de brief met praktische info over de sportkampen werd aan de ouders uitdrukkelijk gevraagd om de kinderen een herbruikbare drinkbus mee te geven. Onder het motto ‘We love kroantseswoater’ werd de ouders gewezen op het feit dat dit de belasting op het milieu vermindert en als voordeel heeft dat de kinderen hun flesje de hele dag naar believen kunnen bijvullen", reageerde schepen Leen Goossens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.