School dag dicht na ontploffing in stroomcabine

Directeur Wim Verhaeghe op een verlaten speelplaats.
Foto DCRB Directeur Wim Verhaeghe op een verlaten speelplaats.
Door een stroompanne is het Onze-Lieve-Vrouwcollege Campus-Centrum in Zottegem gisteren gesloten gebleven. "Er is een ontploffing geweest in de elektriciteitscabine, wellicht dit weekend", zegt directeur Wim Verhaeghe. "Alle ouders werden verwittigd. Leerlingen die al onderweg waren, werden weer naar huis gestuurd."

Personeel van het Onze-Lieve-Vrouwcollege had de panne gisterenochtend ontdekt.


"Er is een kleine ontploffing geweest in de elektriciteitscabine in de school bij de ingang aan de Zavel. De schade is beperkt tot die installatie zelf, al hangt er in de gang wel een brandgeur. Bijgevolg is er geen stroom meer op school. We kunnen dus ook de verwarming niet aanzetten en er is ook geen internet en telefonie", vertelde Verhaeghe.


De school telt 450 leerlingen. De meesten zijn niet opgedaagd, omdat de school ze 's ochtends vroeg had kunnen verwittigen. "Omdat op school alle communicatie is uitgevallen, heeft een leraar van thuis een mail gestuurd naar alle ouders. Dat was rond 7.30 uur, voor de meesten nog net op tijd om de kinderen niet te laten vertrekken. Ik schat dat een honderdtal leerlingen wél nog naar school is gekomen. Iedereen kreeg de mogelijkheid om opvang te krijgen in een andere vestiging van de scholengroep, maar alle leerlingen zijn naar huis teruggekeerd. Ik sta hier in een lege school. Nog een geluk dat ons dit niet overkomt tijdens de examens. Die beginnen pas donderdag", aldus de directeur.


Gisterennamiddag hebben technici de elektriciteitscabine hersteld. De school is vandaag open. (DCRB/FEL)