Schepen countert Jongsocialisten over fietsbeleid

"Nog nooit werd in Zottegem zoveel geïnvesteerd in de veiligheid van fietsers dan de voorbije 5 jaar", reageert schepen voor Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V). De jongerenafdeling van coalitiepartner sp.a maande de schepen aan om in dialoog te gaan met de inwoners om zo gevaarlijke situaties aan te pakken.

Dat schepen Peter Vansintjan niet opgezet is met de kritiek van de Jongsocialisten hoeft geen betoog. De schepen, zelf een fervent fietser, draagt de veiligheid van de zwakke weggebruiker hoog in het vaandel. "Er werd sinds mijn aantreden als schepen van Verkeer en Mobiliteit onder meer ieder jaar 200.000 euro geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe fietspaden, we hebben fietsstraten ingevoerd, kruispunten en schoolomgevingen werden veiliger en het stadscentrum een woonerf. Een uniform snelheidsplan voor heel Zottegem wordt over enkele maanden ingevoerd", stelt Vansintjan.


De kritiek van de Jongsocialisten is koren op de molen van oppositiepartij N-VA/ZAP. Fractieleider Matthias Diependaele deelt de analyse van de Jongsocialisten, maar viel van zijn stoel over de stijl. "Een ongemeen harde uithaal naar coalitiepartner CD&V", zegt Diependaele. "Het is ongezien dat een partij op dergelijke manier uithaalt naar haar coalitiepartner. Nu is de inhoudelijke terechte actie niet meer dan een plat politiek spel", besluit Diependaele. (FEL)