Schepen blaast verkeersraad nieuw leven in

In de Tweekerkenstraat staat het verkeer soms in een lange file aan te schuiven.
Ronny De Coster In de Tweekerkenstraat staat het verkeer soms in een lange file aan te schuiven.
Schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA) heeft de verkeersraad in Zottegem nieuw leven ingeblazen. “Deze nieuwe bestuursploeg wil inzetten op vlot en veilig verkeer en vraagt daarvoor zoveel mogelijk input", zegt Diependaele.

De nieuwe bestuursploeg wil conform het bestuursakkoord resoluut inzetten op een vlotte doorstroming van het autoverkeer, vooral in het centrum van Zottegem. “Maar evengoed wordt het tijd om een degelijk fietsbeleid uit te tekenen. Niet langer wordt daarbij uitgegaan van losse maatregelen, maar van een geïntegreerd beleid binnen een mobiliteitsplan. Een van de omwentelingen die we willen maken in de benadering van onze mobiliteitsuitdagingen is om de inrichting van onze weginfrastructuur de mobiliteitsstromen te laten volgen. Vandaar dat we nood hebben aan de inbreng van de verkeersraad om daar knopen door te hakken”, schetst schepen Matthias Diependaele. “De eerste verkeersraad is inmiddels achter de rug, maar er ligt nog heel wat werk op de plank. Een tweede verkeersraad is al gepland in juni. De inspraak is dus absoluut geen dode letter”, besluit Diependaele. 

Matthias Diependaele blaast de verkeersraad nieuw leven in.
Geert De Rycke Matthias Diependaele blaast de verkeersraad nieuw leven in.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.