Rock Zottegem laat VIP's chocolade snuiven

FESTIVAL PAKT UIT MET ENKELE MERKWAARDIGE EXTRAATJES

Organisator Kurt De Loor voert nog snel een lamp aan in het kringloopwinkeldecor waarin Anouk zal relaxen.
Foto DCRB Organisator Kurt De Loor voert nog snel een lamp aan in het kringloopwinkeldecor waarin Anouk zal relaxen.
In Zottegem gaat vandaag de 24ste editie van Rock Zottegem van start, met op de affiche kleppers als Anouk, Bazart en Marco Borsato. Die zullen er net als enkele honderden VIP's chocolade kunnen snuiven met chocolatier Dominique Persoone. "Het zijn dat soort extraatjes die ons onderscheiden van de rest", zegt Kurt De Loor die de kleedkamers van de artiesten wel gewoon volstouwt met tweedehandsmateriaal.

Geen gesofisticeerde designmeubelen voor de artiesten, die vandaag, morgen en zondag optreden op Rock Zottegem. Wel meubelen afkomstig van de Kringwinkel Vlaamse Ardennen.


"Maar dat vinden de artiesten net leuk", meent organisator Kurt De Loor, die ecologie hoog in het vaandel draagt. "Dergelijke meubelen brengen vaak meer warmte en sfeer met zich mee en dat is net wat de artiesten willen. Zij zijn continu onderweg en komen dan ook het liefst terecht op een plek waar ze zich thuis voelen."

Rider

Samen met zijn medewerkers was hij gisteren nog volop bezig met het vullen van de koelkasten van de artiesten en legden ze de laatste hand aan de kleedkamers. Over de zogenaamde riders van artiesten - zeg maar de wenslijstjes - gaan vreemde verhalen rond. Denk blauwe M&M's, speciale handdoeken, whisky en kleedkamers met jacuzzi. "Al valt dat hier nog goed mee. Anouk en Tout Va Bien willen verse snijbloemen en Bryan Ferry wil een massage door een vrouwelijke hand, nootjes, chips en een fles wijn. De mannen van Golden Earring wilden in eerste instantie Nederlandse bieren, maar we hebben ze toch kunnen verleiden om voor Belgische bieren te kiezen", knipoogt hij.

Chocolade snuiven

Naast de artiesten, zullen dit weekend ook zo'n 500 VIP's in de watten worden gelegd. Zij krijgen in ruil voor 168 euro per dag een plaatsje op de parking, maken de concerten mee van op een tribune en kunnen daarna à volonté eten in het VIP-restaurant.


"Zij kunnen het festival dus op een veel comfortabelere manier beleven." Nieuwigheid dit jaar is dat de VIP's net als de artiesten chocolade zullen kunnen snuiven. Huiskok Xavier Wynendaele schakelt hiervoor niemand minder dan chocolatier Dominique Persoone in. "Elk jaar proberen we onze VIP's én artiesten te overdonderen met iets nieuws. We zien het als een vorm van extra entertainment", aldus Xavier die de artiesten verder vooral Belgische gerechten voorschotelt zoals mosselen, maatjes en wit-blauw rundvlees.

Geboortegeschenk

Ook De Loor heeft nog enkele verrassingen in petto. "Zo zullen de mannen van Goose een signeersessie houden aan de merchandisestand. Stan Van Samang, die zondag optreedt en vorige week vader is geworden, mag dan weer rekenen op een geboortegeschenk." De 5.000 combitickets zijn zo goed als allemaal de deur uit, maar dagtickets zijn nog steeds verkrijgbaar. Meer info via www.rock-zottegem.be.