Radio Delta kan dan toch blijven bestaan

RADIO M FM NEEMT GERAARDSBERGSE ZENDER ONDER VLEUGELS

Guy De Clercq van Radio M fm met Radio Deltacollega's Dirk De Quick (l.), Davy De Bruyne en Hans De Smet.
Foto DCRB Guy De Clercq van Radio M fm met Radio Deltacollega's Dirk De Quick (l.), Davy De Bruyne en Hans De Smet.
Het Geraardsbergse Radio Delta kan blijven bestaan door een samenwerking met de Zottegemse Radio M fm aan te gaan. De samensmelting maakt van die laatste onmiddellijk de grootste regionale radio in Zuid-Oost-Vlaanderen. "Samen zullen we het verschil maken", aldus Guy De Clercq van Radio M fm.

Het was een harde klap voor Radio Delta. Na 35 jaar raakte vorige week bekend dat ze vanaf 2018 geen zendvergunning meer krijgen. "We wisten niet wat we hoorden", vertelt voorzitter Dirk De Quick. "Vooral voor onze ruim 15 presentatoren en onze vele dj's kwam het nieuws hard aan. Zij steken dan ook heel wat vrije tijd in de radio."


De Quick bleef dan ook niet bij de pakken zitten en ging te rade bij verschillende collega's. "We hadden vrij snel contact met de collega's van Radio M fm. Zij kregen wel een vergunning om op drie frequenties uit te zenden in Zottegem, Brakel en Sint-Lievens-Houtem. Al snel werd duidelijk dat we enkel konden overleven door te gaan samenwerken. Concreet zullen we vanaf 1 januari uitzenden onder de naam Radio M fm, op de drie toegewezen frequenties."

Enkel voordelen

Guy De Clercq van Radio M fm ziet enkel voordelen in de samenwerking. "We krijgen extra collega's, meer programma's en een pak nieuw materiaal. Onze medewerkers zijn alvast zeer enthousiast, ook al is het niet evident dat twee radiostations gaan samenwerken", aldus Guy. "Misschien zijn we zelfs wel uniek in Vlaanderen. Er is namelijk veel concurrentie onder de radiostations", legt hij uit. "Dit moet een succes worden."


De samensmelting van de twee radio-omroepen maakt van radio M fm de grootste regionale radio in Zuid-Oost-Vlaanderen. "Samen zullen we het verschil kunnen maken. We gaan voor een diversiteit aan programma's met zowel regionaal als nationaal nieuws en een mix aan muziek waarmee we ons willen onderscheiden van andere radio's."


De programma's zullen in eerste instantie gemaakt worden vanuit de studio van Radio Delta in Ophasselt en vanuit de studio van M fm in Zottegem.

Nieuwe locatie zoeken

"Al zoeken we ook naar een plek waar we al onze medewerkers kunnen samenbrengen", zegt De Clercq. "Zelf kampen we al een tijdje met plaatsgebrek. Nu het team nog groter wordt, is een nieuwe locatie aan de orde. Momenteel bestaat dan ook het idee om een nieuwe studio te bouwen in het oude klooster in de Kloosterstraat in Erwetegem. Daar zijn alvast nog enkele lokalen beschikbaar. De locatie is alvast ideaal: tussen onze twee huidige studio's", besluit De Clercq. Gisteravond ging Guy De Clerq samen met Dirk De Quick de ruimte in het oude klooster al eens verkennen.