Politie kan terug met twee combi’s op patrouille

De politie heeft opnieuw twee combi's ter beschikking.
Frank Eeckhout De politie heeft opnieuw twee combi's ter beschikking.
Politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem beschikt terug over twee volwaardige combi’s om te patrouilleren. Dat is nog steeds één combi minder dan voorzien.

Op 24 april raakte een combi betrokken bij een ongeval nadat de agenten waren opgeroepen om bijstand te verlenen bij een homejacking in Erpe-Mere. Eerder raakte ook al een combi onherstelbaar beschadigd nadat een bestuurder moedwillig op de agenten inreed. Daardoor beschikte het politiekorps tot vandaag slechts over één combi. “In principe hebben we steeds drie combi’s ter beschikking voor twee ploegen. Dat is het principe dat voorop is gesteld", zegt Zottegems burgemeester en voorzitter van het politiecollege Jenne De Potter. “Sinds dat ongeval op 24 april heeft de politiezone nog maar één combi in dienst. Vandaag is een nieuwe politiecombi geleverd waardoor er opnieuw twee combi’s rijden. Dat is een investering van 49.127 euro. Het is de bedoeling om snel naar drie combi’s te gaan. Eén combi is op dit moment in de garage in afwachting van de expertise. Mogelijk kan de combi hersteld worden, maar daar is momenteel nog geen uitsluitsel over", zegt De Potter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.