Onderwijs Scholengroep 20 zit in de lift

De innovatieve aanpak zoals hier in BS GO! Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem werpt duidelijk vruchten af.
Frank Eeckhout De innovatieve aanpak zoals hier in BS GO! Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem werpt duidelijk vruchten af.
Uit tellingen van september blijkt dat het aantal leerlingen in de regio en in Scholengroep 20 blijft stijgen.

De onderwijszone Zottegem/Herzele/Brakel is met een stijging van 10% leerlingen in het eerste leerjaar van de eerste graad de beste leerling van de klas in heel Vlaanderen. In 10 jaar tijd telt Scholengroep 20 ruim 25% meer leerlingen. "Ten opzichte van het vorige schooljaar zien we een aangroei van 3%. De groei is dit jaar vooral te merken in het secundair onderwijs. Ongetwijfeld zit de innovatieve aanpak die de voorbije jaren stelselmatig wordt uitgebouwd hier voor iets tussen. Er wordt in de scholengroep sterk ingezet op vernieuwende klas- en schoolorganisaties, individuele groeitrajecten voor leerlingen, zelfsturend leren en ook op een open en aangenaam schoolklimaat. Dit werpt duidelijk vruchten af", zegt algemeen directeur Isabelle Truyen. 

Ze is ervan overtuigd dat deze cijfers de scholen zullen motiveren om verder in te zetten op de ontwikkeling van innovatief onderwijs in een positief schoolklimaat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.