Nieuwe OCMW-parking wordt blauwe zone

De nieuwe parking aan het OCMW in Zottegem wordt een ‘blauwe zone’.
Frank Eeckhout De nieuwe parking aan het OCMW in Zottegem wordt een ‘blauwe zone’.
De nieuwe parking aan woonzorgcentrum Egmont in Zottegem wordt een blauwe zone. Automobilisten kunnen er twee uur hun wagen achterlaten mits ze hun blauwe schijf plaatsen.

Aan het OCMW in de Deinsbekestraat ligt een gratis parking voor 150 wagens. Die parking ligt op amper een paar honderd meter van het station en op wandelafstand van het handelscentrum. In de vorige legislatuur stelde toenmalig OCMW-voorzitter Kurt De Loor (sp.a) voor om die parking gratis te maken, wat toen op verzet stootte bij oppositiepartij Open Vld. De liberalen vreesden dat de parking permanent ingepalmd zou worden door pendelaars. Maandag op de gemeenteraad beslisten de nieuwe coalitiepartners CD&V en N-VA om van de parking een blauwe zone te maken. Hierdoor kunnen bezoekers van het centrum nog steeds hun wagen gratis stallen op de parking. Voor pendelaars daarentegen is de parking niet geschikt. Het OCMW-personeel krijgt een speciale parkeerkaart waardoor ze hun wagen een hele dag gratis mogen parkeren op de parking.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.