Nieuw wegdek, fietspaden en groenbermen voor Provinciebaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt de Provinciebaan in Velzeke-Ruddershove aan. Over een strook van 2,6 kilometer komen er een nieuw wegdek, enkelrichtingsfietspaden en groenbermen.

Matthias Diependaele (N-VA) bond in de zomer van vorig jaar de kat de bel aan. De belabberde staat van het wegdek van de Provinciebaan en de overdreven snelheid zijn al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners. De brede zijstroken zijn op sommige plaatsen dan weer bezaaid met steengruis en putten die blank komen te staan bij een stevige regenbui.

Zware vrachtverkeer

Enkele buurtbewoners klagen ook over schade aan hun huis door het zware vrachtverkeer. Uit de laatste stand van zaken blijkt nu dat een eerste voorontwerp van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) klaar is. "Daarin staat dat de Provinciebaan (N46) in Velzeke zal aangepakt worden over een strook van 2,6 kilometer, ongeveer vanaf de kruising met de spoorlijn tot aan Pede Drinks Zottegem. De herinrichting voorziet een nieuwe wegverharding, enkelrichtingsfietspaden (vrijliggend waar mogelijk) en groenbermen die ook als buffer dienen. Gelukkig verkeert de riolering nog grotendeels in goede staat, waardoor deze niet aangepakt hoeft te worden", zegt Diependaele.

"We kunnen het doorgedreven engagement van de Vlaamse overheid enkel toejuichen. Het voorontwerp zal binnenkort besproken worden met het Zottegems bestuur. Over enkele maanden hoop ik een concrete timing vast te krijgen", besluit Diependaele. (FEL)