Mobiel containerpark als alternatieve vorm van afvalophaling

Bissegem maakt al gebruik van zo’n mobiel containerpark.
Foto Henk Deleu Bissegem maakt al gebruik van zo’n mobiel containerpark.
Groen Zottegem pleit voor een mobiel containerpark als alternatieve vorm van afvalophaling. “Ideaal voor minder mobiele inwoners om op een correcte manier hun afval te recycleren", meent gemeenteraadslid Heidi Schuddinck.

Een mobiel containerpark of pop-up containerpark is een alternatieve vorm van afvalinzameling. In verschillende Vlaamse gemeenten en steden wordt deze dienst aan de inwoners aangeboden. “In het mobiel containerpark kan je terecht met kleinere hoeveelheden van recycleerbaar en niet-recycleerbaar afval zoals op het echte containerpark: harde kunststoffen, plastic folie, hout, metaal, piepschuim, vlak glas, kapot servies, klein gevaarlijk afval, afgedankte elektrische apparaten maar ook kaarsresten en kurken stoppen. Dankzij dit initiatief hoeven burgers dergelijk afval niet thuis te stockeren of verdwijnt het niet in de gele vuilzak", zegt Heidi Schuddinck.

Groen vraagt aan de schepen om hiervoor contact op te nemen met ILVA om de modaliteiten te bespreken. “Na de poetsactie van 30 maart blijft elk initiatief waarbij afval niet in de straat of de natuur terecht komt, welkom. Een mobiel containerpark kan een natuurvriendelijke en kostenefficiënte aanvulling zijn op de ophaling van grof huisvuil", aldus Schuddinck. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.