Met de fiets op zoek naar oude ambachten op Erfgoeddag

Met de fiets ontdek je heel wat activiteiten op Erfgoeddag.
Frank Eeckhout Met de fiets ontdek je heel wat activiteiten op Erfgoeddag.
Via een fietslus van 16 kilometer kan je nu zondag, op Erfgoeddag, tal van oude ambachten ontdekken in Zottegem. “Op zes verschillende locaties bieden we acht activiteiten aan", zegt schepen van Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V).

Onder het motto ‘Hoe maakt u het’ richt deze negentiende Erfgoeddag de schijnwerpers op vakmanschap. “Vakmensen oefenen hun vak met veel passie en trots uit. En laat nu net dat vakmanschap en die vakkennis de rode draad zijn van ons programma. In het Museum voor Folklore in Grotenberge ontdek je de handschoennijverheid in Zuid-Oost-Vlaanderen en is er een demonstratie kantklossen. In ons Centrum voor Streekgeschiedenis in het oude stadhuis krijgen bezoekers een kijk achter de schermen en kunnen ze zien hoe oude schilderijen gerestaureerd worden. Wil je een molenaar aan het werk zien, dan trek je best naar de Van Den Borresmolen op de Molenhoek. Marc Deplancke zet zijn keramiekatelier op de Sint-Andriessteenweg open voor een demo ‘raku bakken’ en in het Provinciaal Archeocentrum in Velzeke kan je zelfs aan de slag met oude materialen. Atelier DSB-ART BENNY laat zien hoe je metalen sculpturen maakt met oud ijzer en recuperatiemateriaal", somt schepen Lieselotte De Roover alle bezienswaardigheden op.

De fietskaarten zijn te verkrijgen via www.erfgoedvlaamseardennen.be/erfgoeddag en bij de lokale activiteiten. Alle activiteiten zijn doorlopend te bezoeken van 10 tot 18 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.