Leerlingen PTI verbouwen MUG tot transportwagen voor Haïtiaanse voetbalschool

Leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar Carrosserie van het PTI bouwden de oude MUG om tot transportwagen.
Foto Ronny De Coster Leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar Carrosserie van het PTI bouwden de oude MUG om tot transportwagen.
Een afgedankte MUG-wagen van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem begint binnenkort aan een 'nieuw leven' in Haïti. Leerlingen van de carrosserieafdeling van het PTI in Zottegem hebben de auto verbouwd tot een transportwagen voor een voetbalschool in het straatarme land.

Geert Van Iseghem van de spoedgevallendienst en Valerie Monbaliu, communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis zijn al een tijd actief binnen de organisatie 'Benefiet Haïti'. "Tijdens de vorige missie in Haïti zijn we geconfronteerd met de bedroevende toestand en het groot tekort aan middelen in de plaatselijke gezondheidszorg. Ons ziekenhuis in Zottegem heeft onlangs een nieuw MUG-wagen gekocht en dat bracht ons op het idee om de oude MUG te schenken aan een voetbalschool in Haïti. Daar kan hij dienen voor het transport van de jongste spelers en het aanbrengen van materiaal", zegt Valerie Monbaliu.

Omgebouwd

Leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar Carrosserie van het PTI in Zottegem hebben de snelle interventiewagen omgebouwd. "De ene klas heeft de demontage en de voorbereiding op zich genomen, waarna de laatstejaars zich hebben ingezet voor het spuitwerk.", vertelt Marleen Verdonck, directeur van het PTI.


"We zijn hier heel trots op. Dit soort projecten geeft onze leerlingen de kans om aan de buitenwereld te laten zien wat ze kunnen. Het is ook een heel zinvolle en nuttige activiteit: ze hebben samen gewerkt aan iets waarmee ze mensen in een ontwikkelkingsland effectief helpen. We doen elk jaar iets voor een derde wereldland. Dit vind ik één van de mooiste projecten die onze leerlingen hebben verwezenlijkt", zegt de schooldirectrice apetrots. (DCRB)