Laatste CD&V’ers zetten handtekening onder bestuursakkoord met N-VA

Jenne De Potter wordt de eerste drie jaar van de legislatuur burgemeester.
Ronny De Coster Jenne De Potter wordt de eerste drie jaar van de legislatuur burgemeester.
Matthias Diependaele  wordt de laatste drie jaar van de legislatuur burgemeester.
Foto Ronny De Coster Matthias Diependaele wordt de laatste drie jaar van de legislatuur burgemeester.
Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar uiteindelijk hebben alle CD&V’ers hun handtekening geplaatst onder het bestuursakkoord met N-VA. Paul Lievens en Peter Vansintjan eisten waterdichte garanties voor een sociaal beleid en hebben dat nu gekregen.

Maandag op de partijvergadering van CD&V werden de laatste plooien gladgestreken. Het bestuursakkoord dat CD&V en N-VA de zondagnacht na de verkiezingen om 3 uur sloten, veroorzaakte immers groot ongenoegen bij een deel van de achterban. Ook twee verkozenen, Paul Lievens en Peter Vansintjan, stribbelden tegen. Zij vonden dat hun partij zich veel te snel akkoord verklaard had om in zee te gaan met N-VA. Volgens insiders gebeurde dat zelfs nog voor er over de inhoud was gesproken. Maar omdat beide partijen maar één voordrachtsakte mogen tekenen, was er geen weg terug.

Woensdag stuurde burgemeester Jenne De Potter volgende verklaring rond. “Jenne De Potter en Matthias Diependaele bevestigen het coalitieakkoord dat op 15 oktober werd gesloten om samen Zottegem te besturen voor de komende zes jaar. De partijbesturen van CD&V en N-VA zetten hiervoor het licht op groen. Na verdere onderhandelingen en contacten zijn inhoudelijk een aantal belangrijke afspraken gemaakt voor de versterking van het beleid in Zottegem. Beide partijen willen ambitieus verder werken aan een aantrekkelijk, levendig en proper Zottegem met een sterke dienstverlening, gezonde financiën, voldoende aandacht voor de deelgemeenten en een sterk sociaal beleid. In de komende dagen en weken wordt verder gewerkt aan een allesomvattend en gedetailleerd bestuursakkoord en worden ook de schepenbevoegdheden toegewezen. Beide partijen vullen drie schepenmandaten in. Het burgemeesterschap zal worden gedeeld tussen Jenne De Potter die de eerste drie jaar invult en Matthias Diependaele die de laatste drie jaar voor zijn rekening neemt. Ook het voorzitterschap van de gemeenteraad zal gedeeld worden", klinkt het. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.